Veel gestelde vragen

Ben ik verzekerd voor fysiotherapie?

Fysiotherapie wordt beperkt vergoed vanuit de basisverzekering, vaak alleen als je een chronische indicatie hebt of jonger bent dan 18 jaar. Je kunt je er wel aanvullend voor verzekeren. Veel zorgverzekeraars kiezen ervoor om een maximaal aantal behandelingen per jaar te vergoeden. Bekijk je polis om te zien welke behandelingen de basisverzekering of de aanvullende verzekering vergoedt.

Fysiotherapie Hessels heeft overigens voor 2023 niet met alle zorgverzekeraars een contract. Hiervoor is gekozen omdat deze verzekeraars bepaalde voorwaarden stellen, waardoor Fysiotherapie Hessels niet de zorg kan bieden waar het voor staat.

De zorgverzekeraars waar voor het jaar 2024 niet een contract mee is afgesloten zijn:

  • CZ Groep, hieronder vallen CZ, Delta Lloyd en OHRA
  • VRZ Zorginkoop, hieronder vallen ZZ en Eno

Wanneer je een aanvullende verzekering hebt bij één van deze verzekeraars, dan krijg je van ons een nota thuis gestuurd. Deze nota betaal je direct aan ons en een groot gedeelte krijg je dan weer terug van je verzekeraar. Hoeveel dit is, kun je opvragen bij je verzekeraar.

Heb ik een verwijzing nodig?

Nee, je hebt geen verwijzing nodig. Alleen als je klachten met een zogenaamde ‘chronische indicatie’ hebt of behandeling aan huis wilt, moet je een schriftelijke verwijzing hebben voor fysiotherapie.

Wat is een chronische indicatie?

De overheid heeft een lijst gemaakt met chronische aandoeningen voor fysiotherapie. Heb je een chronische aandoening? Dan krijg je fysiotherapie vergoed vanaf de 21e behandeling vanuit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen komen dan uit je aanvullende verzekering. Deze 20 behandelingen gelden per aandoening en niet per kalenderjaar.

Wil je weten welke aandoeningen als chronisch worden bestempeld door de overheid? Op deze website staat een lijst van aandoeningen waarvoor deze regelgeving geldt.

.

Is behandeling aan huis ook mogelijk?

Kun je vanwege je klachten niet op de praktijk komen? Dan kom ik naar jou toe. Ik verricht, indien nodig, behandelingen bij je thuis. Bijvoorbeeld fysiotherapie voor of na een operatie. Je klachten kunnen zo sneller herstellen.

Voor behandelingen bij je thuis heb je wel een verwijzing nodig. Deze wordt afgegeven door de huisarts of specialist.

.

Waar zit de praktijk?

Fysiotherapie Hessels is gevestigd op de tweede etage van het Voel Je Goed centrum, Fonteinland 7c, 8913 CZ in Leeuwarden.

Op de contactpagina kun je de routekaart vinden.

Op welke tijden is de praktijk open?
Maandag 18.00 – 21.00
Dinsdag 8.00 – 17.00
Woensdag 8.00 – 17.00
Donderdag 18.00 – 21.00
Vrijdag 8.00 – 16.00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

.

Hoelang duurt een behandeling?

Een normale fysiotherapie of manuele therapie behandeling duurt vaak zo’n 25 tot 30 minuten. De intake duurt soms wat langer, maar dat is afhankelijk van de complexiteit van de klacht. Heb je veel te bespreken of meerdere klachten? Dan maken we een afspraak voor 45 minuten.

Hoeveel kost een behandeling?

Als je geen vergoeding krijgt voor fysiotherapie omdat je een basisverzekering hebt, dan dien je de rekening zelf te betalen. Klik hier voor de tarieven.

Heb je een chronische indicatie? Dan krijg je fysiotherapie vanaf de 21e behandeling vergoed.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Je kunt een afspraak maken via het contactformulier op de website, maar je kunt me ook mailen naar info@fysiotherapiehessels.nl of bellen met telefoonnummer 058 – 289 43 01.